IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Путин скандализира Г-8 с желанието да си купи вила в немски курорт

Проблемът се дължи на факта, че през май 2007 г. в същото градче ще се състои среща на върха на Г8

11:30 | 09.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Путин скандализира Г-8 с желанието да си купи вила в немски курорт

Руският президент Владимир Путин иска да купи вила в германския балнеологичен курорт Хайлигендам на Балтийско море. Плановете му обаче породиха недоволство сред останалите ръководители на страните от Г-8.

Проблемът се дължи на факта, че през май 2007 г. в същото градче ще се състои среща на върха на Г-8 и докато останалите представители на организацията ще бъдат настанени в Гранд Хотел Кемпински, то Путин ще има собствен имот, в който да отседне, и така според немските медии ще се превърне в своеобразен домакин на срещата.

Според вестник Bild Кремъл води тайни преговори с инвестиционна група от Кьолн за собствеността върху вилата, която се намира на морския бряг.

Позовавайки се на строителни експерти, изданието посочва, че ремонтът и обновяването на вилата ще отнемат около една година. Според вестника сградата, в която в миналото са посрещани царски особи, е с мраморни облицовки, кристални полилеи и копринени тапицерии. Очаква се обаче руският президент да направи вилата още по-луксозна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още