IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционери към 13 януари ще увеличават капитала на Бенчмарк фонд имоти

Капиталът на дружеството в момента е 7,8 млн. лв., и се предвижда да бъде увеличен с 15,6 млн. лв. до 23,4 млн. лв.

13:15 | 06.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акционери към 13 януари ще увеличават капитала на Бенчмарк фонд имоти

Право да участват в увеличението на капитала на "Бенчмарк фонд имоти" АДСИЦ имат лицата, придобили акции най-късно до 13 януари тази година, съобщи Българска фондова борса - София. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 11 януари (сряда).

Капиталът на дружеството в момента е 7,8 млн. лв. и се предвижда да бъде увеличен с 15,6 млн. лв. до 23,4 млн. лв. Номиналната стойност на акциите е един лев, а емисионната - 1,50 лв.

Издадени са 7,8 млн. права, като съотношението между издадените права и новите акции е 1/2. Конкретните дати за търговия на правата, записване на акции и аукциона за незаявени права ще бъдат посочени допълнително, след публикуване на съобщението за публично предлагане в "Държавен Вестник" и централен ежедневник.

Средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани за изграждането на търговско-административна сграда на бул. Цариградско шосе.

Днес бяха изтъргувани 100 акции на "Бенчмарк фонд имоти" на цена 1,65 лв. всяка, с 1,20% по-ниска от вчера.

*Авторът притежава акции на дружеството

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още