IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Брокери на недвижими имоти съдят Доналд Тръмп

Според тях магнатът все още им дължи 1,3 млн. долара от доходната сделка, включвала земя и апартаменти в Манхатън

10:20 | 15.12.05 г.
Доналд Тръмп; Снимка: Ройтерс
Доналд Тръмп; Снимка: Ройтерс
Доналд Тръмп ще бъде изправен пред съда от трима брокери, които са продали недвижим имот, но твърдят, че магнатът все още им дължи 1,3 млн. долара от доходната сделка, включвала земя и апартаменти в Манхатън.

Според двете страни на сделката тя е най-голямата в историята на Ню Йорк – 1,8 млрд. долара, и включва 77 акра земя и три сгради. Вчера Тръмп заяви, че не дължи никакви пари на брокерите.

Договорът ни е ясен. Те получават комисионната си, когато и аз получа сумата от сделката”, добавя той.

Една от основателките на компанията за недвижими имоти Барбара Коркоран е заявила, че според договора Тръмп трябва да заплати 4 млн. долара комисионни. Според адвоката на брокерската фирма до настоящия момент Доналд Тръмп е превел 2,7 млн. долара и затова обвинението ще настоява за незабавното плащане на остатъка от сумата.

Парцелът от 77 акра е разположен межди 59-та и 72-ра улира в Манхатън по протежението на река Хъдсън. Районът е известен като Riverside South или Trump Place.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 15.12.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още