IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукойл ще строи жилищни сгради в София

С меморандума между шефа на руската компания и столичния кмет се поставя началото на нов тип общинска жилищна политика, ориентирана към социално слаби граждани. Ще се проучват и имоти, подходящи за дейността на Лукойл

15:36 | 13.12.05 г.
Вагит Алекперов; снимка: Лукойл
Вагит Алекперов; снимка: Лукойл

Кметът на София Бойко Борисов подписа днес меморандум с директора на Лукойл Вагит Алекперов, съобщиха от пресцентъра на общината.

Според меморандума Лукойл ще построи жилищни сгради по строителна себестойност на терени – общинска собственост.

„С меморандума се поставя началото на нов тип общинска жилищна политика, ориентирана към социално слаби граждани. Желанието на Бойко Борисов е реномирани и утвърдени фирми с финансов потенциал да изграждат жилищни сгради по строителна себестойност на терени, собственост на Столична община“, се посочва в съобщението.

Лукойл ще реализира за своя сметка проекти за инфраструктурно облагородяване на парковата среда, като ще поеме издръжката на пространствата около паметника на Съветската армия и Руски паметник, уточняват от общината. 

От Лукойл България съобщиха, че кметът на София е заявил готовност да осигурява чрез своите специализирани органи и звена проучване на подходящи по градоустройствени параметри общински имоти, върху които могат да се реализират обекти, свързани с основната дейност на компанията.

За всеки от поетите ангажименти и проекти ще се сключват отделни договори.

В момента Бойко Борисов е на посещение  в Москва, където има среща с кмета на града Юрий Лужков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още