IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОББ пласира облигации на ФеърПлей Интернешънъл за 6,5 млн. евро

ФеърПлей Интернешънъл АД е една от водещите строително-инвестиционни компании в България с повече от 45 завършени сгради

10:29 | 12.12.05 г.
ОББ пласира облигации на ФеърПлей Интернешънъл за 6,5 млн. евро
На 9 декември 2005 г. ОББ АД успешно пласира поредната емисия корпоративни облигации. Емитент е ФеърПлей Интернешънъл АД (ФПИ), като за компанията това е втора емисия облигации. Водещ мениджър по сделката и довереник на облигационерите е Обединена българска банка АД, съобщиха от финансовата институция.

Облигационната емисия е в размер на 6,5 милиона евро, падеж 9 декември 2010 г., купон шестмесечен Юрибор + 400 базисни точки и обезпечение от 120%.

Пласирана при условията на първично частно предлагане, облигацията на ФПИ АД бе изкупена от общо 10 институционални инвеститори при голям интерес, надвишаващ значително предлаганото количество. На по-късен етап предстои регистрация за търговия на БФБ-София, както и обслужването на плащанията по облигационния заем от водещия менъджър по сделката - Обединена българска банка АД.

От началото на 2005 г. до настоящия момент ОББ е била водещ мениджър и ко-мениджър на общо 3 емисии корпоративни обезпечени облигации на обща стойност 22 милиона евро.

ФеърПлей Интернешънъл АД е една от водещите строително-инвестиционни компании в България с повече от 45 завършени сгради. Създадено през 1993 г., дружеството има дългогодишен опит в изграждането и управлението на жилищни и хотелски комплекси и ваканционни селища. Общата разгъната застроена площ на построените от фирмата жилища на територията на гр. София през последните 3 години надвишава 100 000 кв. м.

В момента компанията успешно управлява няколко хотела и апартаментни къщи: хотелите Кристал Палас и Грийнвил, както и Апартмънт Хаус Изток. В рамките на следващата година ще отворят врати още два хотела и един апартмънт хаус от хотелската група на ФПИ. Сега ФПИ инвестира в жилищни комплекси от затворен тип в София, хотели и ваканционни селища по Черноморието и планинските курорти. Ваканционните селища Санта Марина в Созопол и Св. Иван Рилски Хотел, Спа & Апартаменти са двата най-нови проекта на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още