IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов назначи комисията за избор на главен архитект на София

11:44 | 09.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов назначи комисията за избор на главен архитект на София

Кметът на София Бойко Борисов назначи комисия, която ще организира конкурс за избор на главен архитект на столицата, съобщиха от Столичната община.  

Председател на комисията е заместник-кметът по координация, контрол, обществен ред и сигурност Цветан Цветанов. От страна на общинската администрация в комисията са още секретарят на общината Росен Желязков и Васил Георгиев - директор на дирекция "Човешки ресурси".

Външни специалисти с право на глас в комисията са Станимир Зашев - заместник-председател на Столичния общински съвет, Савин Ковачев - заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, арх. Митьо Виделов - председател на Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика, и арх. Иван Станишев - председател на Съвета на архитектите в България.

Комисията трябва да направи преценка на професионалните и деловите качества на кандидатите за длъжността.

Според обявата за конкурса от края на ноември новият главен архитект на столицата ще получава възнаграждение от минимум 337 лв., като то може да нарасне при синхронизирането спрямо класификациите на длъжностите в общината. Крайният срок за подаване на документи за участие в конкурсната процедура е 12 декември.

Предишният главен архитект на София бе назначеният от Стефан Софиянски Стоян Янев, който подаде оставка след встъпването в длъжност на настоящия градоначалник Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още