IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спекулантите търсят възможности за инвестиции в имоти след Катрина

В центъра на урагана къщите са наводнени, повредени, разрушени и част от тях трябва да се строят наново

16:42 | 17.09.05 г.
Спекулантите търсят възможности за инвестиции в имоти след Катрина

Хиляди семейства напуснаха Ню Орлиънс след урагана Катрина, като повечето от тях никога няма да се завърнат. Това предоставя отлична възможност за спекулантите да започнат търсенето на недвижими имоти в засегнатите райони, които след известен период да продадат със солидна печалба, пише WSJ.

Само няколко месеца след 11 септември цените на имотите в Ню Йорк се повишиха трикратно. Ето защо очакванията са, че сега ръстът също може да бъде подобен, като спекулантите се надяват закупените имоти да са на около 30-40% под реалната им оценка.

В местата, засегнати директно от бурята, като Ню Орлиънс, Мисисипи и Алабама евентуалните купувачите се оглеждат за повредени къщи на ниски цени, докато имотите без или с минимални повреди се предлагат с нисък дискаунт.

В центъра на урагана къщите са наводнени, повредени, разрушени и част от тях трябва да се строят наново. Според асоциацията на посредниците по недвижимите имоти 80 на сто от къщите в Ню Орлиънс са се намирали под водата. В Мисисипи общо 1187 къщи са били разрушени, а други 7286 се намират в окаяно състояние.

В същото време търговията с недвижими имоти в районите и щатите, близки до засегнатите от Катрина, процъфтява. Според данни от асоциацията на недвижимите имоти къща, предлагана за 140 хил. долара преди природната стихия в Baton Rouge, вече струва с 20 или 30% по-скъпо.

Доста от хората в незасегнатите райони се опитват да продадат, когато търсенето наистина е високо. Усещат го дори хората в покрайнините. Наша клиентка се опитваше да продаде къщата си за 329 хил., но оттегли офертата си, след като роднини се нуждаеха от подслон след Катрина. Сега къщата отново е на пазара за 339 хил. Пазарът тук е полудял”, споделя г-жа Сюзън Дърнъм, брокер на агенция в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още