IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

50 хил. пенсионери в Лондон са имотни милионери

Само в столицата британските пенсионери притежават имоти за близо 130 млрд. паунда

14:48 | 14.08.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Повече от 50 хил. жители на Лондон над 65-годишна възраст живеят в имоти на стойност повече от 1 млн. паунда (1,3 млн. долара), като общото им имотно благосъстояние достига почти 130 млрд. паунда, пише в своя статия британският вестник Telegraph.

Ново изследване показва, че само в два района на Лондон няма пенсионери, живеещи в къщи за милиони. Повече от 70 млрд. паунда от имотното богатство на столичните пенсионери е концентрирано в 13 квадратни мили в два квартала на Западен Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
makama
преди 7 години
Извинявайте за прекъсването ! ( и за правописните грешки, които са плод на бързането ).И така, ако в София-център се приемат за основа "средно западно европейски цени" от около 5000 евро на квдрат, то не се знае, колко пенсионери са милионери... Аз лично познавам няколко с по-няколко апартаментчета по 60-тина квадрата ...Ако се разгледа броя на жилищата в цяла София, където броя на ипотеките е много малък и се избягне държавната оценка средно от 1000 лева на квадрат, а се приемат средно европейски цени - няма да се учуда ако броя на милионерите (особено пенсионери) в София ще се окаже доста по голям от тези в Лондон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
makama
преди 7 години
Извинявайте !Нищо не разбрах от тази статия.Някой пасажи са даже объркващи !Моля, напишете нещата по просто ! ( т.е. по-грамотно )Колко са жилищата в Лондон ( може в хиляди броя)Колко са общият обем на ипотеки в Лондон ! (разликата между броя жилища и ипитеки дава една "измамна" представа как се живее там ).Ако имате информация, колко имота ( с/без ) ипотека притежават физическите лица !Колко имота притежават юредическите лица ( без банките - те са собственици реално на всички имоти с ипотека )Когато дадете тази информация ( приемайки я условно за вярна) ще се разбере добре ли живее обикновения лондончанин или не.Моето посещени в лондон , беше отдавна (2008) и тогава нещата не бяха никак розови, поне по думите на британците с които общувах.а за богатите пенсионери ( с имоти) в Лондон - всичко е ясно.Да доста са 52 000, но лондон е център на империя....В нашата София в центъра има над 2000 апартамента с площ над 150 квадрата,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
ivanrog
преди 7 години
"В същото време само 45% от британците под 45-годишна възраст имат собствено жилище, което е с почти 20 процентни пункта по-малко в сравнение с 2004 г. "Но вече и разбиранията са различни, не всеки държи на "собствен" имот, много хора предпочитат свободата на наетия. Както при автомобилите, които вече са консуматив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още