IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилище в центъра на Лондон ще струва 36 млн. лири до 2050, прогнозира инвеститор

Това показва неумолимата тенденция на покачване с 9% на годишна база през последните 40 години

17:33 | 08.03.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Жилище в центъра на Лондон ще струва 36 млн. лири до 2050, прогнозира инвеститор

Цената на едно средно голямо жилище в центъра на Лондон може да достигне 36 млн. британски лири до средата на века, пише The Guardian, позовавайки се на изчисления на един от най-големите инвеститори в първокласни имоти в столицата.

Апартамент в центъра на британската столица ще струва главозамайващата сума от 36 млн. лири, ако прогнозите на London Central Portfolio за ръст от 9% на пазара на годишна база се сбъднат. Компанията твърди, че инфлацията, съпътстваща цените на жилищата в най-желаните лондонски райони през последните 4 десетилетия ще продължи и занапред.

„Средната цена на първокласен имот в централен Лондон в момента е 1,5 млн. лири. От 40 години насам тези цени тенденциозно растат с около 9% на годишна база и не виждаме причина това да се промени в бъдеще“, каза инвестиционният директор в LPC Хю Бест.

Кризата в Крим няма да попречи на неумолимия ръст на цените на жилищата в Лондон, каза изпълнителният директор на LCP Наоми Хийтън. „Руските потребители са само част от пазара и техният брой намалява през последните няколко години. Но защо да не дойдат украинци на тяхно място?“

„Лондон е предпочитана дестинация от богатото население на света, още повече, че по-заможните китайци тепърва ще идват насам. Загубата на част от руските олигарси няма да е от решаващо значение за пазара“, добави тя.

London Central Portfolio основа фонд на стойност 100 млн. лири за закупуването на едностайни и двустайни апартаменти в най-скъпите квартали на Лондон.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 1
kalendar
преди 10 години
чакай, че се замислих-може и да си прав тогава за цената:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 10 години
За лирите съм съгласен , а доларите ще са в милиарди :))))))))))))Горе долу -милион евра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 0
MZ/X
преди 10 години
Цените в централен Лондон са високи не само поради богатите чуждестранни купувачи, а и поради високоплатените служители в лондонското Сити. С развитието на технологиите и дистанционните работни места, втората група със сигурност ще намалее, защото ще е по евтино да се наемат хора живеещи в по евтини дестинации и работещи дистанционно.Други фактори, които могат да намалят интереса към Лондон са израстването на финансови центрове, като Шанхай, Сингапур и т.н. и намаляване на тежестта на Лондон. Разрешението за строежи на небостъргачи също може да промени радикално предлагането на луксозни имоти и да премахне изкуствения дефицит създаден от забраната на високо строителство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 3
kalendar
преди 10 години
а ти като един истински българин вярваш на всичко което ти кажат чужденците. Я ми покажи пазар на недвижими имоти(след 1950 год) който да е издържал 40 години във възход. Щото аз, очевидно за разлика от теб, съм се пънал и над други модели именно в тоя сегмент. Та-да не би ти да си тоя, дето до сега е държал мотиката??? Освен това-ако смяташ, че даже за Лондон основен двигател на пазара ще са чужденците...е най-малкото наивно и показва, че даже карта на Лондон не си виждал-първа зона е колкото София, където има над 400 000 жилища(в София са над толкова). Трудно ми е да си представя какво търсене, при това предлагане ще покачи цената до 36 милиона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 11
troika
преди 10 години
Хората изкарват статистика, ама ти, като един истински българин не вярваш на такива имагинерни неща. Сигурно и този сайт е фантасмагория, едни такива електрончета, там някъде си ходили... ток течал, не ми ги разправяй ти тия на мене, аз си знам нивата и мотиката, лъжеш ме нещо с тия статистики май, а? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 2
kalendar
преди 10 години
-Бабо Мецо, ще има ли дренки на есен? -Ще има...-По какво познаваш?-По нищо, ама ми се иска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още