IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в бизнес имоти в ЦИЕ достигнаха 10 млрд. евро през 2013 г.

Това е най-големият обем от 2008 година насам, сочат данни на консултантската компания CBRE

14:29 | 27.02.14 г.
Инвестициите в бизнес имоти в ЦИЕ достигнаха 10 млрд. евро през 2013 г.

Инвестициите в бизнес имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) надхвърлиха 10 млрд. евро през 2013 година, което е най-добрият резултат от 2008 г. насам, сочат данни от ново проучване на консултантската компания CBRE, цитирано от Propertyeu.info. 

„2013 се оказа една от най-активните и вълнуващи години“, коментира Майк Атуел, директор капиталови пазари в ЦИЕ в CBRE.

Екипът на компанията, който отговаря за Централна и Източна Европа, е участвал в сделки за над 1,2 млрд. евро през миналата година.

Сред тях са продажбата на портфолиото на Charter Hall на Tristan, придобиването на Galeria Kazimierz в Краков от Invesco, покупката на Andel Park от името на GLL в Чехия и продажбата на Infopark в Будапеща на Bluehouse. Екипът покрива пазарите в Австрия, Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Румъния и Русия.

„Започнахме годината изключително положително и скоро ще има съобщения за няколко големи сделки“, допълва Атуел.

В глобален мащаб общият обем на инвестициите в бизнес имоти през миналата година е нараснал с 18% до 549 млрд. долара, сочат данни на друга консултантска компания - Jones Lang LaSalle.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още