IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имение в Лас Вегас се продава за 7,85 млн. долара, платими в биткойни

Ако се осъществи, сделката ще стане най-голямата в историята, извършена в електронната валута.

15:52 | 30.01.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Имение в Лас Вегас се продава за 7,85 млн. долара, платими в биткойни

Имение в Лас Вегас се продава за историческата цена от 7,85 млн. долара, платима в биткойни, пише онлайн изданието The Move Channel.

Цената може и да не изглежда твърде висока за имота с площ 2300 кв. м, като строителят Джак Сомър е готов да приеме плащане във виртуалната валута. Ако се осъществи, сделката ще стане най-голямата в историята, извършена в електронната валута.

Биткойните са създадени през 2009 г. от неизвестен компютърен хакер. Оттогава валутата, която предлага анонимност и сигурност, се използва все по-често за редица дейности и продукти - от дрога и оръжия до австралийско говеждо месо и стоматологични услуги.  

До момента обаче най-голямата сума биткойни, харчена за нещо, е продажба на компютърен хардуер за 1 млрд. долара.

Сомър и съпругата му пускат имота в Лас Вегас на пазара малко преди края на 2013 г. Той разполага с отделни помещения за персонала, джакузита и беседка за четене в черешова гора. Има и тайна градина, мрамор, внесен от чужбина и гледки към пет различни голф игрища. Има и отделна къща за гости с площ от 185 кв. м, в която Ана Никол Смит е снимала филм.

Най-впечатляващото нещо в имота обаче е евентуалната му продажба в биткойни. Сомърс е уверен, че това ще засили интереса на купувачите, особено на тези от чужбина, които има по-голяма вероятност да закупят подобен имот.

Популярността на биткойните се увеличи през 2013 г., което доведе до ръст на стойността на валутата. В началото на миналата година тя се търгуваше за 20 долара, а към края нивата бяха над 1000 долара.

Тя обаче не се възприема изцяло положително, като властите се отнасят скептично към незаконните дейности, свързани с употребата ѝ. Миналата година Китай напълно забрани валутата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
MZ/X
преди 10 години
Добър ПР трик, но не случайно не е обявил цената в биткойни, защото никой няма да има и идея колко му иска при тази волатилност на биткойна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още