IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата на Острова с несъществена промяна през март

Перспективите пред жилищния сектор в страната са “необичайно несигурни”, според Nationwide

10:00 | 29.03.13 г.
Цените на жилищата на Острова с несъществена промяна през март

Цените на жилищата във Великобритания са регистрирали несъществена промяна през март, което подсказва, че перспективите пред жилищния сектор в страната са “необичайно несигурни”, посочват от Nationwide Building Society, цитирани от Bloomberg.

Средната цена на едно жилище на Острова се е повишила с 0,8% на годишна база до 164 630 паунда, което обаче е първият годишен ръст от февруари 2012 г. насам.

Отчетен е ръст на цените също от 0,8% през първото тримесечие на годината в сравнение с предходното и с 0,2% в сравнение с първите три месеца на миналата година.

Бавното възстановяване на икономиката от кризата и ускоряващата се инфлация се отразиха негативно на търсенето на имоти, но хроничният недостиг на предлагането на пазара все още поддържа ценовите равнища.

“В момента перспективите пред жилищния пазар са необичайно несигурни, тъй като перспективите пред по-широката икономика също са неясни, а и влиянието на правителствените инициативи за подкрепа е трудно предвидимо”, коментира Робърт Гарднър, главен икономист на Nationwide.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още