IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконг ще изгражда изкуствени острови и ще отвоюва земи от морето

Местните власти искат да увеличат резервите от земя за жилищно строителство, но не се ангажират с конкретни параметри на терените

09:43 | 29.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Хонконг ще изгражда изкуствени острови и ще отвоюва земи от морето

Хонконг планира да изгради изкуствени острови и да засили дейностите по отвоюване на земи от морето, за да задоволи непосредствените жилищни нужди на гражданите, съобщава онлайн изданието Global Property Guide, като се позова на информации на Бюрото за развитие на Хонконг.

Предстои да се проведе обществено допитване във връзка с дейностите. „Ние искаме да знаем мнението на хората и техните виждания, след като им бъдат обяснени предизвикателствата и възможностите“, коментира служител от бюрото, пожелал анонимност.

Със сигурност обаче ще има ограничения за параметрите на жилищното строителстство на някои от терените заради близостта им до мястото, което е планирано за разширение на летището, както и до различни промишлени обекти в мегаполиса.

Целта на местните власти е да увеличат резервите от земя за жилищно строителство, с които разполагат, за да държат под контрол пазара на имоти. Все още обаче властите се затрудняват да определят точните площи на терените, с които ще разполагат в бъдеще. Правят се и детайлни проучвания за инфраструктурата, която трябва да бъде изградена, за да се свържат новите земи адекватно с града.

Управляващите обаче предупредиха купувачите на имоти да се въздържат от доволното потриване на ръце, тъй като плановете няма кака да бъдат реализирани в краткосрочен план. Два от парцелите могат да бъдат готови за строителство към 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още