IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралия ще продължи да е гореща дестинация за инвестиции в бизнес имоти

Страната привлича близо половината от инвестициите в имоти в Азиатско-тихоокеанския регион

13:16 | 28.03.13 г.
Австралия ще продължи да е гореща дестинация за инвестиции в бизнес имоти

Близо половината от инвестициите в бизнес имоти в Азиатско-тихоокеанския регион са осъществени на пазара в Австралия, сочат данни на компанията за недвижими имоти Jones Lang LaSalle, цитирани от онлайн изданието Property Observer.

Следващата държава в класацията е Япония, която е привлякла 19% от инвестициите в региона, следвана от Китай с 18%.

Австралия привлича инвеститорите с прозрачните си пазари, както и ефективната регулаторна рамка, подкрепяна от силни икономически основи и сравнително висока доходност.

Броят на чуждестранните купувачи на бизнес имоти в Австралия в момента е около четири пъти по-висок от онези, които продават инвестициите си. Тази тенденция започна през 2007 г. и се изразява все по-силно през последните три години.

Миналата година около 29% от инвестициите в страната са били направени от чуждестранни лица, което е рекорд, отчитат от компанията.

Експертите прогнозират, че потокът на капитали към Австралия ще продължи и през тази година, като доходността от търговските и офис имотите е в крак с дългосрочните средни стойности.

Регионалните търговски центрове носят доходност от около 6,32% при средни нива за последните 10 години от 6,39%. Недостигът на първокласни активи обаче, които са най-търсени от чуждестранните инвеститори, вероятно ще намали доходността с около 25 базови пункта, отбелязват експертите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още