IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ниското строителство превзема и Канари Уорф

Кризата почти спря мащабните проекти на развитите пазари, включително и в популярния бизнес район на Лондон

11:07 | 25.03.13 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Финансовата криза постепенно прекрати мащабните проекти за строителство на развитите пазари. Подобна тенденция се забелязва и в Канари Уорф в Лондон, където все повече се залага на по-малките офис сгради, апартаменти и магазини, пише Ройтерс.

Нов проект, наречен "Wood Wharf" на Songbird Estates, мажоритарен собственик на Canary Wharf Group, предвижда застрояването на парцел от 20 акра непосредствено до елитния квартал, който цели да се възползва от търсенето от страна на "творческите индустрии", като модата, технологиите и медиите. Според изпълнителите на проекта празните парцели в района, който се радва на популярност сред наемателите от модния и медийния бранш, са все по-ограничени.

Търсенето на нови офиси от страна на банките намаля по време на финансовата криза, а наемите в някои сгради в Ситито вървят надолу. Има и все повече пустеещи етажи и цели празни сгради.

Районът започна да привлича компании от финансовия бранш в началото на 90-те години с обещания за по-ниски наеми, по-големи помещения и по-добре разпределени офис пространства.

В момента тук се помещават повечето големи банки в Лондон, като болшинството имат дългосрочни договори с покачващи се наеми всяка година, което поддържа високите цени на имотите в района.

През септември бяха обявени планове за строителството на първия жилищен блок в Ситито на фона на бързо нарастващите цени в централен Лондон, движени основно от търсенето от страна на чуждестранни инвеститори, които гледат на британската столица като на сигурно убежище за инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още