IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата на Острова с най-голям ръст от 3 години през март

Лондон продължава да дърпа напред целия британски пазар

09:44 | 25.03.13 г.
Цените на жилищата на Острова с най-голям ръст от 3 години през март

Цените на жилищата във Великобритания през този месец са отбелязали най-високия си ръст от три години благодарение на силното представяне на Лондон, където търсенето продъжава значително да изпреварва предлагането, предаде Bloomberg.

Средните стойности в Англия и Уелс са нараснали с 0,3%, което е най-сериозното покачване от март 2010 г., според данни на Hometrack Ltd. В Лондон скокът е с 0,7% и е най-голям от февруари 2010 г.

По-високи цени през март спрямо февруари са отчетени в 7 от 10-те региона, които компанията наблюдава. Два са без промяна, а в североизточната част е регистриран спад от 0,1%.

Въпреки че запасите от жилища за продажба са се увеличили с 3,5% през последните шест месеца и с 13% за последните две години, търсенето през изминалите два месеца е нараснало с 19%, показват още данните.

Благодарение на програмата "Финансиране за кредитиране" на Bank of England кредитните условия се облекчиха, а обявените миналата седмица от правителството планове за подпомагане на кандидат-купувачите също ще подкрепят пазара, отбелязват от Hometrack. Освен това по-слабата лира и проблемите в еврозоната ще продължат да привличат чуждестранни купувачи към Острова, прогнозират още експертите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още