IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на стари жилища в САЩ са достигнали 3-годишен връх през февруари

Средната продажна цена на жилищата през втория месец на годината е нараснала с 11,6% на годишна база

18:05 | 21.03.13 г.
Продажбите на стари жилища в САЩ са достигнали 3-годишен връх през февруари

Препродажбите на жилища в САЩ са достигнали 3-годишен връх през февруари, а цените са регистрирали повишение на фона на отчетения ръст на запасите на пазара, предаде Ройтерс.

Според данните на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти продажбите на съществуващи жилища са нараснали с 0,8% за месеца до 4,98 млн. жилищни единици на годишна база, което е най-високо ниво от ноември 2009 г., но е под очакванията на икономисти, анкетирани от информационната агенция – 5 млн. жилища.

Данните за януари също са ревизирани нагоре до 4,94 млн. жилища от предварително обявените 4,92 млн. жилища.

Статистиката сочи още, че продажбата на едно жилище през февруари се е осъществявала средно за 74 дни, а не за 97, колкото беше времето през февруари миналата година.

През миналия месец запасите от съществуващи жилища на американския пазар са се увеличили с 9,6% до 1,94 млн. жилищни единици. Ако темповете на продажбите се запасят, запасите ще бъдат реализирани за 4,7 месеца, отчитат от организацията, като допълват, че ръстът на запасите от жилища на пазара е обичаен за февруари.

Средната продажна цена на жилищата през втория месец на годината е нараснала с 11,6% на годишна база до 173 600 долара. Подценените имоти, имотите под възбрана и късите продажби са увеличили дела си в общия обем от продажбите до 25% от 23% през януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още