IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Полша, Москва и Киев се строят най-много молове

Вероятно някои от новите проекти ще се забавят заради влошената икономическа обстановка

13:56 | 15.03.13 г. 2
В Полша, Москва и Киев се строят най-много молове

Близо 800 хил. кв. м търговски площи са в строеж в момента в Полша, като повечето от тях ще бъдат завършени през 2013 г., според консултантската компания Colliers International, цитирана от онлайн изданието Property EU.

Очаква се през предстоящата година на полския пазар да излязат нови 550-600 хил. кв. м., като нивата на наемите на повечето места ще останат сравнително стабилни.

На второ място е руската столица Москва. Градът се радва на сериозно строителство на търговски центрове, като се очаква през 2013 г. да бъдат открити над 20 подобни обекта с обща площ за отдаване под наем от 686 хил. кв. м.

От Colliers обаче отбелязват, че някои от проектите вероятно ще се забавят, в резултат на което на пазара вероятно ще излязат само около 455 хил. кв. м.

На трето място е Украйна, където силните нива се дължат основно на активността в Киев. През следващите две години там ще бъдат построени 520 хил- кв. мнови търговски площи.

От Colliers предупреждават, че поради умереното търсене нивата на наемите вероятно ще бъдат подложени на натиск, като той ще бъде засилван още повече от нарастващите нива на неусвоените площи.

Документът отбелязва също, че традиционните търговски центрове в момента са широко разпространени в повечето градове в Източна Европа на фона на продължаващата засилена строителна дейност през изминалата година, въпреки сравнително неблагоприятните икономически условия на Стария континент като цяло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още