IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски компании с интерес към "лоши" дългове и опортюнистични имоти в Европа

Инвеститорите от САЩ се отдръпват от нововъзникващите пазари, според експерт

13:35 | 13.03.13 г.
Американски компании с интерес към "лоши" дългове и опортюнистични имоти в Европа

Американски компании наливат сериозни средства в "лоши" дългове и опортюнистични имоти в Европа, след като подобни стъпки предприеха големи компании за частен капитал, съобщи Йос Шорт, съосновател и президент на европейската компания за управление на инвестиции Interios, цитиран от онлайн изданието Property Investor Europe.

По думите му много американски инвеститори, включително големи и средни пенсионни фондове, през последните години са се отдръпнали от Европа, подплашени от дълговата криза в еврозоната, отрицателния икономически растеж и сриващите се цени на имотите.

Няколко големи компании за частен капитал обаче, включително Blackstone, са все по-оптимистично настроени за възможностите на Стария континент. Неотдавна представител на Blackstone заяви, че проявява много сериозен интерес към инвестиции в Ирландия и е с все по-положителни нагласи относно Испания.

Възобновеният международен фокус върху Европа бележи отдръпването от нововъзникващите пазари. Забавящият се икономически растеж в Китай създава опасения за бъдещето на страната и влияе върху интереса на наемателите и цените на наемите.

"Всички са склонни да присъстват на нововъзникващите пазари, особено в Азия, но това е много трудно", смята Шорт.

Нарастващият апетит към опортюнистичния сегмент в Европа се наблюдава на фона на нарастващия капитал, отделян от големите компании за инвестиции в имоти като цяло, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още