IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в имоти засилват капитала за вложения

Най-силно нарастват средствата за инвестиции в САЩ, а най-слабо - тези за европейския пазар

11:30 | 13.03.13 г.
Инвеститорите в имоти засилват капитала за вложения

Инвеститорите са увеличили размера на капитала, който планират да вложат в американски имоти с 19% до 55 млрд. долара през втората половина на миналата година, сочат данни на консултантската компания DTZ, цитирани от Bloomberg.

Парите, с изключение на кредитите, които те възнамеряват да инвестират в Азиатско-тихоокеанския регион, са се увеличили с 15% до 40 млрд. долара, а планираните инвестиции в Европа са нараснали с 6% до 62 млрд. долара.

Купувачите се интересуват повече от офиси, магазини и складове в САЩ , тъй като според тях инвестициите в една единствена държава са по-малко рисковани, а активите там не са надценени, твърдят анализаторите.

По-рано този месец изследователите от Green Street Advisors Inc. прогнозираха, че цените на бизнес имотите в САЩ вероятно ще нараснат през следващите 6 месеца, продължавайки възстановяването, благодарение на което те достигнаха нива, близки до пика на пазара през 2007 г.

През втората половина на миналата година обемът на новия капитал, отделен за инвестиции в имоти, е намалял с над 30% до 34 млрд. долара в сравнение с предходните шест месеца.

"Фондовете продължават да са фокусирани върху местните си пазари или региони, което е отражение на несигурната пазарна среда и стремежа им за избягване на риска", отбелязва Ханс Вренсен от DTZ.

Над половината от фондовете за имоти смятат да инвестират само в една държава, като 43% планират това да е САЩ, 10% са се насочили към Китай, а 9% - към Великобритания, сочат още данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още