IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на бизнес имотите в Европа достигнали най-атрактивни нива от 10 години

Промишлените имоти са най-привлекателния сегмент от пазара, според консултантска компания

13:15 | 12.03.13 г.
Цените на бизнес имотите в Европа достигнали най-атрактивни нива от 10 години

Цените на бизнес имотите в Европа са достигнали най-атрактивните си нива от близо 10 години, сочат резултатите от проучване на консултантската компания DTZ, цитирани от онлайн изданието Investment Europe.

Най-новите стойности на тримесечния Fair Value Index, който следи относителната привлекателност на цените на европейските пазари на имоти, като ги класира по точки до 100, показва, че през последните три месеца на 2012 г. нивото му като цяло е нараснало до 78 т. спрямо 62 г. през предходното тримесечие. Това е най-високият резултат от септември 2003 г.

Отделните пазари на имоти в Европа са разделени на "горещи", "топли" и "студени". От 105-те пазара, включени в изследването, 69 са определени като "горещи", а 25 - като "топли".

Почти на една трета от европейските пазари се наблюдава нарастваща привлекателност, като основната причина за това са по-положителните изгледи за еврозоната, които понижават доходността от облигациите.

Белгия и Холандия са начело на класацията на най-атрактивните пазари, следвани от Балтийските страни, Финландия, Норвегия и Дания.

Вторият пласт се състои от Великобритания, Ирландия и Германия, а третата група включва пазарите от Централна и Източна Европа, Франция и Италия. Същевременно Испания се класира в дъното на подреждането.

Изследването показва също така, че промишлените имоти са най-привлекателния сегмент от пазара в Европа с ниво на индекса от 86 т., докато офисите и търговските имоти събират съответно 70 и 82 т.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още