IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайци преговарят за дял от сградата на GM в Манхатън

Сделката ще оцени имота на 3,4 млрд. долара, което ще го превърне в най-скъпата офис сграда в САЩ, според запознати

16:46 | 11.03.13 г. 1
<p>
	Сградата на General Motors се смята за един от най-елитните бизнес имоти в Манхатън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Сградата на General Motors се смята за един от най-елитните бизнес имоти в Манхатън. Снимка: Ройтерс

Група китайски инвеститори, включително Джан Син, която ръководи на най-голямата компания за строителство на бизнес имоти в страната Soho China Ltd., водят преговори за покупката на 40% от емблематичната сграда на General Motors в Манхатън, твърдят добре информирани източници, цитирани от Ройтерс.

Сделката ще оцени имота на 3,4 млрд. долара, което ще го превърне в най-скъпата офис сграда в САЩ, посочват източниците.

Продавачите са група инвеститори от Близкия изток, които притежават 40% от сградата. Останалите 60% се контролират от Boston Properties Inc., която плати 2,8 млрд. долара, за да я придобие от Macklowe Properties през 2008 г.

Джан проявява по-силен интерес към имоти в САЩ в сравнение с други големи китайски инвеститори, които като цяло избягват преките покупки на недвижимости в страната, въпреки активността на други чуждестранни купувачи. Тя инвестира в сградата на General Motors собствени средства, а не такива на Soho China, според един от източниците.

Семейството на Джан придоби 49% от Park Avenue Plaza през 2011 г. за близо 600 млн. долара и бе сред групата инвеститори, придобили американската централа на Sony Corp. в Ню Йорк.

Бизнес дамата се опита също така да осигури финансиране за 800 млн. долара на Vornado Realty Trust за изграждането на офис кула в Манхатън, но в крайна сметка този проект бе отменен.

Сградата на General Motors се смята за един от най-елитните бизнес имоти в Манхатън. Тя се намира в югоизточния край на Сентрал Парк, а на партера й е разположен главният магазин на Apple Inc. Сградата разполага с близо 186 хил. кв. м площи за отдаване под наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Пазаруват си недвижимости китайчетата, настъпват. По целия свят е така. Какво да ги правиш - парите сега са у тях, а дълговете - в останалия свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още