IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Засегнати от урагана Санди имоти излизат на пазара със сериозни отстъпки

Регионът обаче остава труднодостъпен за масовия купувач, тъй като цените се движат над 500 хил. долара за имот, а банките не кредитират сделки

11:23 | 11.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Засегнати от урагана Санди имоти излизат на пазара със сериозни отстъпки

Поразени от чудовищния ураган Санди имоти излизат на пазара със сериозни отстъпки от цената. Луксозни жилища в Лонг Айлънд и бреговете на Джърси се продават с намаление от порядъка на 10 на сто от цената преди бедствието, а по-скромни имоти в Стейтън Айлънд и Куинс се предлагат с отбив дори над 60 на сто, предаде АП.

Купувачите обаче са изключително несигурни, въпреки добрите сделки, които могат да направят в района. Ако допреди няколко месеца никой не се е интересувал от природните стихии, сега това е основен въпрос, включително и застраховките срещу наводнения.

Няма обаче признаци за масово изселване на хора от засегнатите от урагана райони. Данни на консултантската компания Zillow сочат, че имотите за продажба там са дори с 2% под нивото им по същото време миналата година. Това обаче може да се отчете като индикация, че много от собствениците вероятно още не са решили какво да правят и са в процес на възстановяване на имотите.

Агенти на недвижими имоти в Ню Йорк и Ню Джърси обаче твърдят, че по-голямата част от домовете за продажба в тези области имат някакви щети и изглежда, че по-голям брой са били пуснати на пазара през пролетта. Обявите са за най-различни имоти – от напълно разрушени сгради на самия бряг на океана до качествени и незасегнати от стихията имоти, които обаче също се предлагат с големи отстъпки.

Някои от продавачите са решили да се преместят, защото се затрудняват със застраховката срещу наводнения, други нямат енергия и средства да се справят с ремонтите, а трети просто търсят повече безопасност за семействата им, посочва Джеф Найт от Childers Sotheby's International Realty.

Въпреки отстъпките обаче районът си остава трудно достъпен за масовия купувач или инвеститор в имоти, защото цените все още държат нива над 500 хил. долара за имот. Освен това банките в момента са замразили кредитирането за покупки на имоти в района и изчакват да видят новите карти на застрашените от наводнения зони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 25.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още