IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересът на британските купувачи на имоти към България отслабва

Страната ни се плъзга надолу в класацията на портала за имоти TheMoveChannel.com в началото на годината

11:00 | 07.03.13 г.
Интересът на британските купувачи на имоти към България отслабва

България отстъпи с няколко позиции в класацията на онлайн изданието TheMoveChannel.com за най-желаните от британците дестинации за инвестиции в имоти.

През януари месец страната ни е паднала до 11-то място в подреждането и се задържа на тази позиция и през февруари, след като по-рано достигна 6-то място.

Най-голям интерес британците продължават да проявяват към имотите в САЩ. Страната е генерирала близо 21% от запитванията на британци – потенциални купувачи на недвижимости на портала през февруари.

Второто място остава за Испания, която е генерирала почти 14 на сто от запитванията, а третото място е за Бразилия, която е успяла да измести Португалия. Четвъртата позиция остава за Франция, а Португалия пада с 2 позиции до 5-то място на най-желаните дестинации за покупка на имот от британците.

Първата десетка се допълва от Италия, Турция, Сейнт Китс и Невис, Каймановите острови и Германия.

През миналия месец Сейнт Китс и Невис са дестинацията за инвестиции в имоти, която е отбелязала скок от 34 позиции в класацията на изданието, като изпреварва по принцип традиционни за британците дестинации като Гърция и Кипър. Британците са привлечени и от схемата за инвестиции, която гарантира постоянно жителство в карибската страна.

Карибският регион изобщо генерира значително повече интерес от страна на потенциалните купувачи на имоти. Ямайка например се е изкачила от 20-то до 13-то място в класацията на онлайн портала.

“Звучи доста изтъркано, но търсенето на пясък и слънце никога не изчезва. Британците се сблъскват със сиво небе и влошени икономически перспективи и затова се стремят да избягат от иначе традиционните за тях дестинации за инвестиции в имоти и да изследват нови хоризонти”, коментира директорът на изданието Дан Джонсън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още