IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доверието сред европейските инвеститори в имоти се подобрява

Очаква се през следващите 12 месеца поляризацията на пазара на имоти в Европа да отслабне значително

09:12 | 07.03.13 г.
Доверието сред европейските инвеститори в имоти се подобрява

Доверието сред европейските инвеститори в имоти се подобрява, сочат резултатите от проучване на консултантската компания CBRE, цитирани от онлайн изданието Property Investor Europe.

Около две трети от анкетираните инвеститори очакват да се засили активността на пазара на имоти, както и да се разшири обхвата на активите, към които ще насочват капитал.

Близо една трета от европейските инвеститори в имоти са заявили, че тази година ще вложат 20 на сто повече в сравнение с инвестициите, направени през миналата година. Делът на инвеститорите, които ще свият обема на вложенията в имоти, е намалял до 6 на сто през настоящата година от 18% през 2012 г.

Мнозинството от инвеститорите и тази година ще съсредоточат дейността си върху първокласните активи. Увеличава се обаче делът на тези, които се насочват към добрите второкачествени имоти, както и към опортюнистичните възможности за инвестиции. Наблюдава се и засилване на интереса към инвестициите в проблемни имоти.

“Резултатите от тазгодишното проучване отразяват по-позитивния тон в нагласите на инвеститорите. Отговорите показват, че инвеститорите се стремят да ангажират повече капитал за инвестиции в имоти в Европа”, посочва се в доклада на компанията.

Заради засилването на активността в средния сегмент на пазара се очаква през второто полугодие да се активизират по-спокойните в момента европейски пазари. През следващите 12 месеца пък се очаква поляризацията на пазара на имоти в Европа, която се засили през годините на кризата, да отслабне значително.

Докладът на консултантската компания е подготвен специално за предстоящото изложение MIPIM. Пълните данни от него ще бъдат представени по време на събитието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още