IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчитат оживление на пазара на имоти в Ирландия в началото на годината

Коригирани към повишение са очакванията за наемите на първокласните офиси в Дъблин

11:44 | 04.03.13 г.
Отчитат оживление на пазара на имоти в Ирландия в началото на годината

Пазарът на инвестиции в имоти в Ирландия се е съживил в началото на 2013 г., като е отчетена окуражаваща активност във всички негови сегменти, сочат данни на консултантската компания за имоти CBRE, цитирани от онлайн изданието Property EU.

Компанията уточнява, че е повишила данните си за наемите на първокласните офиси в Дъблин за първи път от шест години, като се очаква повишението да продължи през идните месеци.

Корекция има и при данните за доходността от първокласни имоти за някои сектори поради тежестта на международните инвестиции. Подобрение през последните месеци се наблюдава и при наличието на банково финансиране.

Годината започва добре и за пазара на офиси, където е налице стабилна активност от страна на наемателите и обема на сключените договори през януари и февруари.

Въпреки че условията в търговския сектор остават трудни и редица вериги продължават да са финансово затруднени, от CBRE твърдят, че се наблюдава явно подобрение на активността в сектора на търговските имоти, като за много от имотите с добра локация има по няколко кандидат-купувачи.

На инвестиционния фронт фокусът през първите два месеца на тази година е бил основно върху подготовката на активи за продажба и приключването на продажби от края на миналата година, допълват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още