IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон продължава да води в класацията за най-добрите глобални пазари на имоти

Много анализатори предупреждават за балон на пазара на имоти в Лондон и очакват всеки момент той да се спука

12:52 | 25.02.13 г.
Лондон продължава да води в класацията за най-добрите глобални пазари на имоти

Лондон е най-добрият международен пазар на имоти в глобален мащаб, според консултантската компания Knight Frank, цитирана от онлайн изданието PropertyWire.com.

Първокласните имоти в центъра на британската столица изпреварват значително тези в Ню Йорк и Париж. Единствено в Джакарта, Хонконг и Пекин цените на подобен клас имоти растат по-бързо.

Топ имотите в Лондон винаги са присъствали в инвестиционните портфейли, но с настъпването на кризата станаха от първостепенна важност за много трансгранични инвеститори. В тази връзка цените на имотите в Уестминстър, Кенсингтън и Челси например нараснаха с над 42% през последните 4 години.

Много анализатори предурпеждават за балон на пазара на имоти в Лондон и очакват всеки момент той да се спука. Досега апокалиптичните прогнози не са се реализирали.

На второ място в класацията се нарежда Хонконг, като пазарат там, както и Сингапур, реагират драматично във времена на несигурност.

Компанията обаче очаква някои от водещите глобални пазари на имоти да изгубят блясъка си заради променените данъчни режими и въведените ограничителни мерки заради бурния растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още