IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на новите жилища в Китай продължават да се покачват

През януари е отчетено средно повишение от 0,8% на цените на новите жилища

14:45 | 22.02.13 г.
Цените на новите жилища в Китай продължават да се покачват

Цените на новите жилища в Китай са се повишили средно с 0,8% през януари на годишна база, предаде Ройтерс.

Спрямо януари увеличението в 70-те водещи града, наблюдавани за целите на официалната статистика, е с 0,7% след отчетения ръст от 0,4% през декември. На месечна база покачване е регистрирано в 53 от 70-те града в сравнение с 54 през декември.

Цените на новите жилища в Пекин са се увеличили с 3,3% спрямо декември, което е над два пъти повече от регистрирания през декември ръст. В Шанхай поскъпването е с 1,3% на годишна база, като спрямо декември цените там са без промяна.

По-рано тази седмица кабинетът в Пекин отново заяви намеренията си да разшири пилотната си програма за въвеждане на данък върху имотите и да включи в нея още градове, като в същото време призова местните власти да определят цели за контрол на цените на новите жилища в опит да се успокои пазарът.

Много инвеститори очакват Пекин скоро да обяви нови мерки за охлаждане на високите жилищни цени, отбелязва информационната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още