IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уест Енд в Лондон пак е най-скъпата дестинация за офис площи

Недостигът на качествени офис площи в британската столица засилва конкуренцията

13:11 | 21.02.13 г.
Уест Енд в Лондон пак е най-скъпата дестинация за офис площи

"Уест Енд" в Лондон отново е най-скъпият офис пазар в света, след като по-рано първото място в класацията му бе отнето от централния бизнес квартал на Хонконг, посочва се в доклад на Cushman & Wakefield за пазара на офиси в света през 2013 г., цитиран от онлайн изданието Property Magazine.

Според документа причината за лидерството на британската столица е недостигът на качествени офис площи там, което засилва конкуренцията и значително увеличава наемите.

Централният бизнес квартал в Хонконг е на второ място, а Зона Сул в Рио де Жанейро се изкачва от 8-о място през миналата година до трето, след като наемите там се увеличиха с 43% спрямо 2011 г.

В топ 10 влизат също Конот Плейс в Ню Делхи в Индия, централният бизнес квартал в Токио в Япония, централният бизнес район в Москва, Русия, централният бизнес квартал в Пекин, Китай, Мидтаун в Ню Йорк, центърът на Сидни, Австралия, и този на Париж, Франция.

В глобален мащаб наемите на първокласни офиси през 2012 г. са се увеличили с 3%, но това се дължи основно на сериозния ръст, отчетен в Южна Америка, особено в Бразилия и Колумбия.

Въпреки общото повишение обаче някои пазари продължават да страдат от икономическата несигурност, предизвикваща предпазливост сред наемателите.

От Cushman & Wakefield очакват тенденцията компаниите активно да се опитват да намаляват разходите си за наеми да се запази и през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още