IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстовете в онлайн търговията притискат наемите на магазините в Европа

90% от бъдещия ръст на продажбите във Великобритания, Франция и Германия между 2012 и 2016 г. ще се дължи на онлайн търговията, посочва се в анализ

14:01 | 19.02.13 г.
Ръстовете в онлайн търговията притискат наемите на магазините в Европа

Собствениците на магазини в Европа ще трябва да се примирят с по-ниски наеми през следващите години, за да могат търговците да се справят с ръста в онлайн търговията и слабите потребителски разходи, според анализ на поделението за имоти на компанията AXA, цитиран от Ройтерс.

Най-силен е натискът върху собствениците на имоти в Испания, се посочва в доклада на AXA Real Estate.

„Онлайн търговията в държави като Франция и Великобритания се е превърнала в сериозна заплаха за печалбите на магазините, което може да попречи на някои търговци да си позволят наемите. Така на собствениците на търговските площи може да им се наложи да се примирят с по-ниски суми", посочва се в доклада на компанията.

Според анализаторите инвеститорите в имоти са подценили въздействието на онлайн пазаруването, а икономическата криза им е попречила да "направят разлика между отслабващите физически продажби поради засилването на онлайн търговията и понижението, дължащо се на рецесията".

"90% от бъдещия ръст на продажбите във Великобритания, Франция и Германия между 2012 и 2016 г. ще се дължи на онлайн търговията", отбелязват от AXA.

Експертите съветват инвеститорите в имоти да се насочат към по-големи търговски центрове със съоръжения за свободното време и забавления, разчитащи по-слабо на търговските продажби. Друг вариант са луксозните магазини и магазините за намалени стоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още