IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офертните цени на жилищата на Острова се приближават към предкризисните нива

През февруари офертните цени на жилищата на Острова са нараснали с 2,8% спрямо януари

15:08 | 18.02.13 г.
Офертните цени на жилищата на Острова се приближават към предкризисните нива

Офертните цени на жилищата във Великобритания са близки до нивата отпреди кризата, сочат резултатите от последното изследване на жилищния пазар на компанията RightMove, цитирано от вестник Independent.

Данните показват, че средната цена на пуснатите на пазара жилища през февруари е била 235 741 паунда, или само с 2 115 паунда под най-високите равнища, регистрирани през 2008 г. и преди срива на Lehman Brothers.

Офертните цени не винаги отговарят на цената, на която жилището се продава в крайна сметка, но са добър индикатор са тенденциите, отбелязва Independent.

Данните на компанията показват също, че през миналата година офертните цени са нараснали с 1,1%, като на месечна база увеличението през февруари е с 2,8%.

Най-активните продавачи на пазара на Острова са гражданите в интервала 45 - 54 г. и от 55 до 64 г. - съответно 25% и 30% от британците, които планират да продадат имот през тази година.

Само 29% от продавачите са на възраст под 45 г., показват още данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още