IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват силна година за строителството на многофамилни жилищни сгради в САЩ

През 2012 г. строителството на многофамилни жилищни сгради в страната нарасна с 49%

16:04 | 14.02.13 г.
Очакват силна година за строителството на многофамилни жилищни сгради в САЩ

След тежката криза жилищното строителство в САЩ в момента има солиден принос към икономическия растеж на страната, пише онлайн изданието US News. Важен фактор за този растеж е ръстът при строителството на многофамилни жилищни сгради.

В резултат на жилищната криза делът на хората, живеещи в собствен дом, намаля, особено сред по-младите домакинства. Освен това общият брой на домакинствата, включително собственици и наематели, също е под нормалните нива, сравнен с прираста на населението.

Прогнозите са броят на новосформираните домакинства в бъдеще да започне да расте, като повечето от тях вероятно ще са наематели. Резултатът за строителната индустрия е ръст на търсенето на апартаменти под наем, което на свой ред намалява дела на свободните жилища и води до нуждата от повече многофамилни жилищни сгради.

През 2012 г. беше отчетен сериозен ръст на този тип строителство – 49% на годишна база, и се очаква този ръст на продължи.

Резултатите от проучване на Националната асоциация на жилищните строители в САЩ показват, че все повече строителни компании са положително настроени за условията на пазара. Индексът, който отразява строителството на многофамилни жилищни сгради, е достигнал 52 пункта, а при стойности над 50 се смята, че преобладаващата нагласа е позитивна.

По прогнози на асоциацията и през 2013 г. ще има силно годишно повишение на строителството на многофамилни жилищни сгради, като очакванията са ръстът да надвиши 30 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още