IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подобряват се нагласите в търговския сектор в Европа

Продажбите и заетостта в търговските центрове отчитат ръст, сочат резултатите от редовното месечно изследване на ICSC

14:16 | 11.02.13 г.
Подобряват се нагласите в търговския сектор в Европа

Секторът на търговските центрове в Европа се радва на нарастващо доверие от началото на 2013 г., сочат резултатите от редовното месечно проучване на Международния съвет на търговските центрове (ICSC), цитирани от онлайн изданието Property EU.

Въпреки неблагоприятните климатични условия през януари, нарастващата безработица и продължаващия натиск върху разполагаемите доходи, сегашните бизнес условия са значително по-добри в сравнение с периода отпреди една година и се подобряват на месечна база.

Данните на ICSC показват, че продажбите бележат впечатляващ ръст, като при заетостта резултатите също са добри. Неочакваният обрат в условията в бранша се очаква да продължи, тъй като повечето участници в изследването са с положителна нагласа за следващите шест месеца.

Индексът Euro-Shop на ICSC се е покачил до 61% през януари, което е с 18 процентни пункта над нивата му през предходния месец и значително над отчетеното преди година равнище от 42%. Последните данни са и най-високите от април 2011 г.

Индексът Euro-Shop Current-Conditions, който измерва резултатите на четири компонента (продажби, брой посетители в магазините, заетост и нива на наемите при преотдаване) се покачва от 44% в края на миналата година до 58% през януари.

До голяма степен отчетените ръстове се дължат на продажбите и увеличения брой на посетителите в магазините, посочват от ICSC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още