IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се купувач за хотел Hilton в София

Собственик на хотела е ирландското дружество Quinn Group, което през 2006 година изкупи дяловете на акционерите в проекта

12:56 | 11.02.13 г. 1
Търси се купувач за хотел Hilton в София

Американската консултантска компания Jones Lang LaSalle е натоварена с продажбата на хотел Hilton в София, става ясно от публикация на сайта на компанията. Хотелът е петзвезден и има 245 стаи, допълват от компанията.

Цената на хотела не беше обявена, но като позитиви са посочени добрата локация – близо до конгресния център НДК, центъра на града и до новооткритата спирка на метрото.

Пазарът в София е доминиран от международни, предимно корпоративни посещения, коментират от компанията. През последните години има явни признаци за подобряване на бизнес посещенията в България.

Собственик на Hilton Sofia е ирландското дружество Quinn Hotels, част от Quinn Group. Това стана чрез няколко сделки по изкупуване на дялове от различните акционери в проекта. Последно ирландската компания изкупи 14,7% от капитала, които държеше Столичната община. При тази сделка, осъществена през 2006 година, общината получи около 6 млн. лева. Строителството на Hilton в София коства 43 млн. лева.

Освен софийския хотел за продажба е пуснат и друг петзвезден хотел, собственост на дружеството – Sheraton в полския град Краков. В портфолиото на Quinn Group присъстват шест луксозни хотела. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ExpertInvestor
преди 11 години
Крайният срок е приключил днес.Някой знае ли какви оферти са подадени?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още