IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катар засилва инвестициите във Франция

Суверенният фонд на емирството купи още луксозни хотели в страната

15:17 | 06.02.13 г. 1
Катар засилва инвестициите във Франция

Катарският суверенен фонд Qatar Holding е придобил от американската компания за частен капитал Starwood Capital четири луксозни хотела във Франция, съобщават френските медии, цитирани от онлайн изданието Property Investor Europe.

Четирите хотела са Concorde Lafayette и Hotel du Louvre в Париж, Martinez в Кан и Palais de la Mediterranee в Ница. Сделките са осъществени чрез поделението Constellation Hotels.

Не се уточняват финансови подробности, но според вестник Les Echos за портфейла от 1 700 стаи са платени 700-800 млн. евро.

Френският оператор на хотели Accor също е проявявал интерес към пакета в партньорство с Unibail-Rodamco, но офертата му е била отхвърлена, съобщава още изданието.

Starwood придоби престижните хотели през 2005 г. като част от покупката за 3,2 млрд. долара на Societe Du Louvre - конгломерат, включващ хотелска верига, която в момента се нарича Louvre Hotels, и Groupe Taittinger - собственик на производителя на шампанското Taittinger. Продажбата на четирите хотела на Taittinger на производителя на парфюми Annick Goutal и на няколко други хотелски имота са донесли на Starwood приходи от около 3 млрд. долара, посочва изданието.

През последните години Катар инвестира активно във френски недвижими имоти. Той вече притежава хотел Royal Monceau Raffles в Париж и в момента работи по преустройството на бивша сграда на външното министерство. Тя ще бъде превърната в нов хотел Peninsula, който ще отвори врати в края на 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
Боян
преди 11 години
Франция явно ще спечели борбата да е първата страна в Европейския съюз приела исляма за официална религия и това ще е преди 2020 година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още