IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засилва се активността на инвеститорите в жилища, отдавани под наем, на Острова

Същевременно все повече наематели, които биха искали да си купят собствено жилище, не могат да си го позволят

13:23 | 04.02.13 г.
Засилва се активността на инвеститорите в жилища, отдавани под наем, на Острова

Частните инвеститори в жилища с цел отдаване под наем във Великобритания ще се активизират през 2013 г., пише британският вестник Guardian.

Същевременно обаче все повече домакинства остават в капана на наемите, предупреждават експертите от най-големия сайт за имоти във Великобритания Rightmove.

Трима от четирима собственици на жилища, отдавани под под наем, планират да увеличат инвестициите си в имоти през 2013 г. В същото време 53% от наемателите твърдят, че са принудени да живеят под наем, въпреки че искат да си купят собствен дом, тъй като не могат да си го позволят.

Нарастващите наеми (средната доходност е 5,7%) и евтините ипотеки (в момента лихвите са под 4%) ще накарат малките собственици на имоти под наем да засилят покупките си през 2013 г., прогнозират от Rightmove. Това ще се случи дори и дългоочакваните инвестиции от институции като пенсионни фондове да не се материализират.

От организацията Priced Out, представляваща наематели, които не могат да си позволят покупка на жилище, предупреждават, че без ново строителство собствениците на имоти под наем просто изместват от пазара купувачите на първи дом.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още