IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в имоти в Европа все още се фокусират върху нискорискови активи

На периферни пазари като Испания и Ирландия консултантите очакват по-засилена активност от страна на опортюнистично настроени инвеститори

12:20 | 04.02.13 г.
Инвеститорите в имоти в Европа все още се фокусират върху нискорискови активи

Инвестиционната активност в Европа през 2013 г. ще продължи да се определя от купувачи със сериозен капитал, търсещи нискорискови първокласни продукти на основните пазари - Великобритания, Франция, Германия и Скандинавския регион, според последните прогнози на експертите от компанията за недвижими имоти Savills, цитирани от онлайн изданието Property EU.

Засиленото търсене ще поддържа доходността на тези пазари стабилна, като се очаква известен възходящ натиск върху цените на първокласните офиси, търговските центрове и магазините на скъпите търговски улици. Средната доходност в момента е съответно 5,7%, 5,8% и 4,5%.

На периферни пазари като Испания и Ирландия консултантите очакват по-засилена активност от страна на опортюнистично настроени инвеститори, търсещи активи с добро качество на значително по-ниски цени.

Инвестиционните обеми на тези пазари обаче ще зависят силно от дълговите пазари и подобрението на икономиката. Вследствие на това оборотите може да са по-слаби, а доходността при второстепенните активи вероятно ще остане под натиск.

"На фона на продължаващата икономическа несигурност в Европа очакваме Великобритания, Франция и Германия да привлекат по-голямата част от глобалните капиталови потоци през 2013 г., тъй като инвеститорите търсят нискорискови активи. Все пак, нарастващото присъствие на опортюнистични фондове за частен капитал от Северна Америка в Европа би могло да доведе до увеличение на трансграничните инвестиции на периферните пазари в Европа през тази година", отбелязва Лидия Бриси от Savills.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още