IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигациите на компаниите за имоти - привлекателна алтернатива за инвеститорите

Инвеститорите имат възможност да печелят от книжата без да се излагат на рисковете, свързани с пряката собственост

11:12 | 24.01.13 г.
Облигациите на компаниите за имоти - привлекателна алтернатива за инвеститорите

Облигациите на компаниите за имоти са все по-привлекателна алтернатива за инвеститорите, посочват от онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Резултатите от редовния месечен анализ на портала сочат, че схемите за инвестиции в американски облигации, емитирани от компаниите за имоти, са предизвикали сериозен интерес през декември.

Книжата, които носят фиксирана доходност до 16% годишно, са привлекли дори повече внимание от апартаментите в Испания, които с епродават директно от банки със сериозни отстъпки.

"Управлението на имот на другия край на света, който да се отдава под наем, е твърде голямо предизвикателство за някои инвеститори, които нямат необходимото време. Това обаче не означава, че те не искат да са на пазара в САЩ", отбелязва директорът на Property Frontiers Рей Уидърс.

"Сривът на цените на имотите в САЩ, последван от наченките на възстановяване напоследък, създаде сериозен интерес към имотите в САЩ. Инвеститорите гледат на страната като на една от най-големите възможности в момента. Собствеността в САЩ обаче може да е скъпа заради данъците и таксите, затова имотните облигации са добра алтернатива", допълва той.

"При този тип инвестиция инвеститорите имат възможност да печелят от имотите в САЩ без да се излагат на проблемите и рисковете, свързани с пряката собственост. Те получават редовна, фиксирана доходност над средната пазарна възвръщаемост и имат определена стратегия за излизане от тази инвестиция след 5 години.

"Това на практика е най-лесният и безопасен начин за по-малките инвеститори да влязат на пазара на имоти в САЩ", твърди експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още