IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция може да задължи институционалните инвеститори да се насочат към жилищата

Държавата се нуждае от институционален капитал, за да подкрепи амбициозната си програма за жилищно строителство

11:07 | 23.01.13 г.
Франция може да задължи институционалните инвеститори да се насочат към жилищата

Френското правителство обмисля възможността да задължи институционалните инвеститори в имоти да инвестират в жилищни обекти, обяви ресорният министър Сесил Дюфло, цитирана от онлайн изданието Property Investor Europe.

Държавата се нуждае от институционален капитал, за да подкрепи амбициозната си програма за жилищно строителство.

Кабинетът и по-рано е споменавал намерението си да насърчи институциите да се завърнат в жилищния сектор и да подкрепят новите строителни цели на държавата. До момента обаче нямаше сигнали, че се обмисля въвеждането на елемент на задължителност.

"Институционалните инвеститори не са изоставили имотния сектор, но фокусът им е върху офисите. Трябва да имаме по-добър баланс", коментира Дюфло.

"Въпросът дали инвестирането в жилищни имоти да стане задължително се проучва, така че всички инвеститори да са равнопоставени", допълни тя.

Париж иска да засили жилищното строителство до 500 хил. апартамента годишно, включително 150 хил. социални жилища. Предвижда се да се увеличи делът на социалните жилища от общия брой жилища, планирани за строителство, както и петкрактно увеличение на глобите за местните власти, които не постигнат тези цели.

Предвижда се също така да се улесни прехвърлянето на парцели от централното правителство и държавни оператори на местните власти и собствениците на социални жилища с цел строителството на още 110 хил. жилища до 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още