IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony продаде централата си в Ню Йорк за 1,1 млрд. долара

Сделката за офис сградата е най-голямата в САЩ от 2010 г. насам

10:13 | 18.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Очаква се сделката да бъде финализирана през март, като японската корпорация ще остане в сградата като наемател. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Очаква се сделката да бъде финализирана през март, като японската корпорация ще остане в сградата като наемател. Снимка: Ройтерс

Sony Corp ще продаде централата си в Ню Йорк на консорциум, воден от строителната корпорация The Chetrit Group, за 1,1 млрд. долара, предаде Ройтерс.

Това е най-високата цена, плащана за офис сграда в САЩ през последните 2 години, след като в края на 2010 г. Google купи сградата на Осмо авеню за 1,8 млрд. долара, отбелязва агенцията.

Предстои да бъде уточнено финансирането на сделката и начинът на плащане.

Продажбата на сградата привлече повече от 20 кандидат-купувачи. В последния кръг на подбор кандидатите намаляха до 8, пояснил е за агенцията запознат със сделката източник, пожелал анонимност.

Сградата на Sony е с площ от малко над 76 хил. кв. м. Освен офиси, тя разполага и с търговска част, която носи доста добри приходи от наем. Конструкцията й позволява тя да бъде трансформирана в хотел или в жилищна сграда. Така инвеститорът ще си осигури значително по-висока доходност.

Очаква сделката да бъде финализирана през март, а японската корпорация ще остане в сградата като наемател.

Сградата на Sony в Ню Йорк е строена през 80-те години на миналия век и първоначално в нея е била настанена AT&T. Японците я купуват през 1992 г. за 236 млн. долара.

В първите дни от годината концернът обяви за продажба и сградата си Sony City Osaki в Токио. Тази сделка също се очаква да донесе над 1 млрд. долара на компанията, която изпадна в тежко състояние заради кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още