IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лейбъристите на Острова излязоха с план срещу наемодатели-мошеници

Лидерът на партията Ед Милибанд поиска да бъде създаден национален регистър на частните собственици на жилища, отдавани под наем

12:38 | 16.01.13 г.
Лейбъристите на Острова излязоха с план срещу наемодатели-мошеници

Лидерът на британските лейбъристи Ед Милибанд обяви план за защита на наемателите, обитаващи частни жилища, от мошеници, съобщи Guardian.

Той предупреди, че са необходими действия, за да се предотврати вредното социално разделение между собствениците на жилища и онези, които живеят в тях под наем.

Милибанд предложи да бъде създаден национален регистър на частните собственици на жилища, отдавани под наем, и да бъде дадена повече власт на общинските съвети, която да им позволи да налагат санкции на мошениците.

Политикът иска също объркващата система на таксите, които вземат собствениците, да бъде изяснена и опростена, за да може наемателите да не бъдат ограбвани.

Според лейбъристът 3,6 млн. домакинства, включително 1 млн. семейства с деца, в момента живеят в частни жилища под наем, което е повече от тези, обитаващи общински жилища, за първи път от близо 50 години.

Милибанд посочи също, че новият му подход е в рязък контраст със "старата разделяща идеология" на правителството, при която данъците за богатите се намаляват, а помощите за бедните нарастват по-бавно от темпото на инфлацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още