IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждите инвеститори в имоти предпочитат новите жилища в Лондон

През миналата година чуждестранните купувачи са вложили 2,2 млрд. паунда в нови имоти

09:16 | 16.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Чуждите инвеститори в имоти предпочитат новите жилища в Лондон

Апетитът на чуждите инвеситори в имоти в Лондон се е изострил през 2012 г., особено за новопостроени жилища, съобщи FT.

Чужди купувачи са купили нови жилища за 2,2 млрд. паунда през 2012 г., сочат данни на консултантската компания Knight Frank. За сравнение през 2011 г. чуждите инвеститори купиха нови жилища за 1,8 млрд. паунда.

Близо една четвърт от инвестициите са направени от купувачи от Сингапур, сочи още статистиката на компанията. Купувачите от Хонконг са вложили 16 на сто от общия обем инвестиции в нови жилища в британската столица.

Една трета от купувачите са влезли на пазара в Лондон заради децата си, които са заминали на Острова, за да учат.

Нийл Бати от компанията обяснява, че засилването на интереса към новите жилища в Лондон се дължи и на отслабения паунд на валутните пазари, както и на просперитет на региона.

Ключови фактори за международния интерес към града са позицията му на разрастващ се финансов център и притегателен център за обучение.

Въпреки сериозния интерес от страна на чуждестранни инвеститори в имоти, британските купувачи остават най-голямата група на пазара, която придобива нови жилища в столицата. Британци са реализирали 27% от инвестираните в новопостроени имоти обеми.

Експерти обаче предупреждават, че заради засилващата се активност на пазара в Лондон се разтваря ценовата ножица между столицата и останалите региони във Великобритания. За домакинствата със средни доходи в града става все по-трудно да придобият собствен имот.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още