IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone ускорява инвестициите в еднофамилни жилища в САЩ

Компанията буквално се състезава с пазара, който се възстановява по-бързо, отколкото се очакваше

11:51 | 10.01.13 г.
Blackstone ускорява инвестициите в еднофамилни жилища в САЩ

Компанията за частен капитал Blackstone Group е ускорила покупките на еднофамилни жилища в САЩ, след като цените им започнаха да растат по-бързо от очакваното, предаде Bloomberg.

Компанията е вложила над 2,5 млрд. долара в 16 хил. жилища, които планира да отдава под наем, като е усвоила капитал от фонда за 13,3 млрд. долара, който набра миналата година, обяви Джонатан Грей, шеф на глобалния отдел за имоти на групата.

За сравнение, през октомври компанията притежаваше жилища за 1 млрд. долара.

"Пазарът се движи много по-бързо от прогнозите", посочи Грей в интервю за агенцията. "Жилищният сектор е много по-силен, отколкото очакваха хората", допълни той.

Blackstone е най-големият инвеститор в еднофамилни жилища, управлявани като домове под наем в САЩ. Компанията придобива имоти на девет пазара, където цените са нараснали средно с 22% през 12-те месеца до октомври миналата година.

Компанията, наред с Colony Capital LLC и Two Harbors Investment Corp, е на път да трансформира един пазар, доминиран от малки инвеститори, в нов институционален клас активи, който според JPMorgan Chase & Co. може би възлиза на цели 1,5 трлн. долара.

Blackstone, която започна да изкупува имоти през миналата година, се състезава с възтановяването на жилищния пазар в САЩ, където цените нарастват по-бързо от прогнозите на анализаторите. Най-сериозни повишения се отчитат в районите, които бяха най-тежко ударени от имотната криза в страната, посочва информационната агенция.

Компанията купува чжилища под възбрана и участва и в къси продажби, при които банките се съгласяват да приемат по-ниска цена от дължимите суми по ипотеките за имотите.

Темпото на покупки е толкова ускорено, че Blackstone буквално "складира" идобити имоти и наема персонал и подизпълнители, за да ги ремнотира, след което да ги отдава под наем. Ремонтът на всяко жилище отнема около 30 дни, а после е нужно още толкова време, за да се отдаде имотът под наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още