IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony продава една от сградите си в Токио

Сделката може да донсесе на компанията повече от милиард долара, което ще я направи най-голямата на местния пазар от три години

10:22 | 10.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Компанията продава нестратегическите си активи, за да се концентрира върху бизнеса с потребителска електроника. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Компанията продава нестратегическите си активи, за да се концентрира върху бизнеса с потребителска електроника. Снимка: Ройтерс

Sony Corp обяви за продажба една от основните си сгради в центъра на Токио, предаде Ройтерс.

Сделката може да донесе около 100 млрд. йени (1,14 млрд. долара) на компанията, която изпълнява програма за преструктуриране на дейността и планира да продаде нестратегическите си активи.

Ако компанията успее да продаде 25-етажната сграда, това ще бъде най-голяма сделка на пазара на офиси в Япония от 3 години насам, отбелязва информационната агенция.

Миналата година Sony продаде бизнеса си с химикали, а в момента се обмисля и продажбата на звеното за батерии, така че технологичният гигант да се концентрира върху бизнеса с потребителска електроника.

Компанията също така работи по план за намаляване на персонала в централата в Токио с една пета и планира да продаде централата си в САЩ.

Обявената за продажба сграда - Sony City Osaki, беше основно ремонтирана и пусната в експлоатация през март 2011 г. Планира се компанията да остане в сградата като наемател, подобно на Nokia, която наскоро продаде централата си в Еспоо, Финландия, за 170 млн. евро.

Водещите японски технологични концерни - Sony Corporation, Sharp и Panasonic, изпаднаха в тежко състояние заради кризата и започнаха да разпродават имущество, за да увеличат паричните си активи. Отделно корпорациите са притиснати от силната конкуренция на пазара на електроника.

Миналата година трите водещи рейтингови агенции – Fitch, S&P и Moody's, понижика рейтинга на Sony, тъй като изгубиха доверие в оздравяването на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още