IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инженерното строителство издърпа целия сектор и през ноември

Сградното строителство продължава да затъва, като през ноември годишният спад на продукцията в сегмента е в размер на 4%

12:24 | 09.01.13 г.
Инженерното строителство издърпа целия сектор и през ноември

Гражданското и инженерното строителство продължава да дърпа нагоре целия строителен сектор в България, въпреки че забавя темповете на растеж през ноември, показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

Предварителните оценки на националната статистика сочат, че общият индекс на строителната продукция се е повишил с 1,2% през ноември 2012 г. спрямо същия месец на предходната 2011 г. Отчетеното повишение се определя основно от годишния ръст от 8% при гражданското и инженерно строителство.

Сградното строителство обаче продължава да затъва, като през ноември годишният спад на продукцията в сегмента е бил близо 4 на сто, след като през октомври беше отчетен ръст от 3 процента.

Данните показват още, че през октомври 2012 г. ръстът при продукцията в гражданското и инженерно строителство е бил по-висок, отколкото беше обявено предварително. Според окончателните оценки повишението на продукцията в сегмента е била близо 15 на сто, а не 14%, каквато беше предварителната оценка.

На месечна база обаче продукцията в гражданското и инженерно строителство отчита спад от 1,5 на сто. В комбинация със спада от близо процент на продукцията при сградното строителство общият индекс на строителната продукция за месеца намалява с 1,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още