IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищата в САЩ поскъпват за девети пореден месец

Индексът S&P/Case Shiller за цените в 20 големи градски района се е повишил през октомври с 0,7% на месечна и с 4,3% на годишна база

16:10 | 27.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Жилищата в САЩ поскъпват за девети пореден месец

Цените на еднофамилните жилища в САЩ през октомври са се повишили за девети пореден месец, потвърждавайки мнението, че местният пазар на имоти се подобрява и би следвало да засили икономиката през 2013 г., предаде Reuters.

Индексът S&P/Case Shiller, който следи цените на жилищата в 20 градски района в страната, е нараснал с 0,7% през октомври с отчитане на сезонните фактори в сравнение с очакванията за ръст от 0,5%, изразени от анализаторите, анкетирани от Reuters. На годишна база цените са се повишили с 4,3% в сравнение с прогнозите за покачване от 4%.

Най-силно повишение на месечна база отчита Лас Вегас - с 2,4%, следван от Сан Диего с 1,7%. Най-голям спад без отчитане на сезонните фактори пък е регистриран в Чикаго - с 1,5%, следван от Бостън с 1,4%.

Въпреки че рекордно ниските лихви и умереният ръст на пазара на труда би следвало да продължат да работят в подкрепа на възстановяването на жилищния сектор, анализатори предупреждават, че има опасност от низходящ натиск върху цените поради очакваното засилване на продажбите на имоти под възбрана и лоши имоти, както и поради по-слабата активност на инвеститорите и спекулантите, отбелязва Reuters.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още