IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чужди инвеститори с интерес да строят хосписи в Родопите

Търсят се парцели с големина над 15 декара, на които да бъдат изградени съвременни центрове за възрастни хора с увреждания

15:46 | 27.12.12 г.
Чужди инвеститори с интерес да строят хосписи в Родопите

Засилен интерес към строителство на хосписи в Родопите, отчитат местните агенции за недвижими имоти, съобщава БТА. Инвеститорите са главно от Германия, Великобритания и Русия. Предпочитат се местата в Смолянска област.

Брокери коментират, че се търсят парцели с големина над 15 декара, на които да бъдат изградени модерни центрове за възрастни хора. Идеята на много от инвеститорите е да съчетаят хосписите и възможността за процедури с минерална вода.

Не се търсят вече изградени сгради, а парцели, на които тепърва да бъдат строени центровете. В момента офертите за продажба на земя в региона са за между 25 и 35 евро за квадратен метър.

В Смолянско вече функционира и първият частен дом за възрастни хора с увреждания. Той обаче е в бивша почивна станция в златоградското село Старцево.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още