IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищата в САЩ повишават стойността си за първи път от 2007 г.

За обрата през тази година допринесоха по-добрата достъпност, рекордно ниските лихви и трайният инвеститорски интерес, коментира икономист

17:48 | 20.12.12 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Жилищата в САЩ повишават стойността си за първи път от 2007 г.

Оценките на жилищата в САЩ са се повишили с около 6% през настоящата година, което е първият им ръст от 2006 г. насам, съобщават от консултантската компания Zillow, цитирана от Bloomberg.

Имотите в Страната на неограничените възможности са добавили над 1,3 трлн. долара към стойността си до 23,7 трлн. долара, като се очаква ръстовете да продължат и през следващата година, прогнозират експертите.

От компанията припомнят, че от 2007 г. насам жилищата в САЩ постоянно поевтиняват, като през 2008 г. изгубиха най-много от стойността си – 3,2 трлн. долара.

В национален мащаб обаче стойностите на имотите остават с 5,8 трлн. долара под достигнатия през третото тримесечие на 2006 г. пик, посочват от компанията.

„През 2012 г. наистина настъпи обрат на жилищния пазар, за което допринесоха по-добрата достъпност, рекордно ниските лихви и трайният инвеститорски интерес“, коментира Сам Хъмфрис, главен икономист на Zillow.

"Тъй като стойността на жилищата се повишава и все повече собственици вече се отърсват от отрицателния собствен капитал, можем да очакваме продължаване на бавния преход към нормализиране на средата“, допълни той.

Най-голям ръст на стойностите на жилищата е отчетен в региона на Лос Анджелис – 122 млрд. долара. В региона на Ню Йорк пък жилищата са увеличили стойността си с 11,1 млрд. долара.

Единствено във Филаделфия стойността на жилищата продължава да се понижава. През годината имотите в региона са отписали още 1,6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Дичо
преди 11 години
Тая година в САЩ преобладаваше термина-"под справедливата стойност"-,но някоя агенция може пък да е видял "устойчива тенденция" на ръст в цените,да не забравяме,че подобен ръст някои видяха и тук...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Ricco
преди 11 години
"с около 6%"----------------------Ами това си е сериозен ръст! Защо тогава така скромно? Къде са фанфарите? Или страх лозе пази?! ...Ама нищо - скоро ще има изненади, така че правилно - не е време да се вадят фанфарите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още