IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влошава се доверието на мениджърите на молове през ноември

Прогнозите са нивата на незаетост в търговските центрове да се увеличат след празниците заради оттеглянето на временните търговци

11:03 | 13.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Влошава се доверието на мениджърите на молове през ноември

Доверието на управителите на търговските центрове в Европа рязко се е понижило през ноември, показват резултатите от редовното месечно проучване на Международния съвет на търговските центрове (ICSC), цитирани от онлайн изданието Property Investor Europe.

Очакванията на мениджърите са нивата на незаетост да се увеличат след празниците, тъй като в момента в моловете се откриват временни и тематични магазини.

Временните търговци ще прекратят дейността си след края на празничния сезон, а останалите ще трябва да предложат сериозни отстъпки, за да привличат повече потребители, отбелязват експертите.

Въпреки приближаващите празници, през ноември е отчетен спад на продажбите, които са се върнали на нивото от февруари, сочат още данните.

Наемите също са източник на безпокойство, като е регистрирано най-ниското ниво на доверие на мениджърите в устойчивостта им, откакто се провежда проучването на международната организация.

„Връзката между наемателите и наемодателите продължава да се развива. Наемателите продължават да са в по-изгодна позиция и правят опити да предоговорят финансовите условия, особено във второстепенните търговски центрове, които изпитват проблеми със заетостта“, коментира Сара Банфийлд от международния съвет.

Основен проблем за търговците в Европа остава високата безработица, заради която потребителското доверие е на исторически ниски нива, пише още в доклада на организацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още