IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юристи в Германия искат стандарти за небанковото финансиране за имотния сектор

Експерт предупреждава, че липсва връзка между законовите и инвестиционните въпроси

13:30 | 12.12.12 г.
Юристи в Германия искат стандарти за небанковото финансиране за имотния сектор

Засилването на позициите на новите кредитори на имотния пазар създава необходимост от нови структури и стандарти в Германия.

Това посочва Щефан Кок, партньор и директор на отдела за международни финанси в адвокатската кантора Ashurst, цитиран от онлайн изданието Property EU.

В Германия компаниите, които осъществяват мецанин финансиране, все още се приспособяват към новите условия на пазара и законовите изисквания, като например дали е необходим банков лиценз, обяснява Кок.

"Тук няма установени стандарти за този тип финансиране. Структурите се прокрадват от Великобритания, но липсва връзка между законовите и инвестиционните въпроси", допълва той.

Кок прогнозира, че 2013 г. ще създаде още по-големи възможности за инвеститорите, които се интересуват се от лоши заеми, тъй като предстои падежът на вълна от ценни книжа, обезпечени с ипотеки, и други заеми на германския пазар на имоти.

Според Герхард Майтингер от Deutsche Pfandbriefbank условията за кредитиране през следващите 12 месеца ще останат затегнати.

Също като много други банки, отпускащи заеми за имоти, Deutsche Pfandbriefbank се е съсредоточила върху ключови пазар, но е отворена за финансиране на класически имотни активи, включително жилищни, търговски и логистични обекти, допълва експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още